top of page
El nostre club....

 

A principis de l’any 1980 vàrem començar començar un grup d’amics a pedalejar per les carreteres dels nostres voltants, amb el temps i fent bromes, en l’ambit ciclista ens vam posar el nom “PEDALS”.

Entre tots junts formaven un bon grup i en Joan Maronda es va oferir per acompanyar-nos amb la furgoneta en totes les nostres rutes com a escudé del club. En el mes d’Agost es va fer la primera sortida de club pels pobles veïns i de cada vegada anaven sortint amb més gent de la nostra comarca.

El Setembre d'aquell mateix any vam realitzar la primera Festa del Pedal que va ser al poble veí de Farena. A la Festa Major d’hivern de 1980 es va organitzar la primera cursa-cross de bicicletes al nostre poble on hi participavenciclistes entre 11, 12 i 16 anys. De mica en mica el grup s'anava fent més gran i la afició més forta, llavors es varen realitzar els primers passos per a federar els corredors que representaven al Club en les diferents activitats que s'organitzaven per l'Alt Camp i el Camp de Tarragona.

 

La idea de crear un club, es va concretar el dia 15 de Març del 1981 quan, al local de la Penya Cultural Recreativa de La Riba, es reuneixen els senyors Joan Maronda, Josep Moncusí, Manel Bosque, Salvador Gavarró, Àngel Torrell, Robert Torrell, Francesc Forès i altres els quals constitueixen en la Junta General i acorden crear una societat esportiva amb el nom de Club Ciclista La Riba de la qual s’aproven els estatuts i es nomena la primera junta directiva. Durant aquests primers anys de junta, es van perfilant els trets representatius del club: Es decideix que els colors del club seran el taronja, blanc i negre i que l’escut de l’entitat representi el poble amb el pont, el campanar dins d’una roda de bicicleta amb el color negre sobre un fons taronja. Es dissenya el primer mallot del club amb aquestos colors.

 

 

 

 

 

 

 

Es van implantant els actes esportius i socials que, amb el pas dels anys, han esdevingut tradicionals: La festa del Pedal dedicada especialment a la mainada, la sortida anual amb bicicleta acompanyats amb autocar per tothom que hi vulgui venir, la cursa crono-escalada fins al Cap de Riba de la Festa Major d’estiu, la festa de l’arengada a la que es convida a tot el poble, etc... I, principalment, es fan sortides en bicicleta els Diumenges en les que hi prenen part un gran nombre de ciclistes de totes les edats. Posteriorment, amb l’aparició de les bicicletes tot-terreny també s’incorporen al Club practicants d’aquesta especialitat i s’organitzen diverses competicions per les muntanyes de La Riba.

 

Des de la junta actual volem donar les gràcies a totes les anteriors juntes que han mantingut i han promocionat el poble i el ciclisme per tot arreu, i sobretot han mantingut viva la flama del club amb tots els esdeveniments i activitats dutes a terme durant tots aquest anys.

 

Moltes gràcies,

 

JUNTES DIRECTIVES ANTERIORS

 

1980-1987:

President: Joan Maronda

Vice-president: Josep Moncusí

Secretari: Manel Bosque

Tresorer: Salvador Gavarró

Vocal: Àngel Torrell

 

1987-1999:

President: Ferran Cisa

Vice-president: Manel Bosque

Tresorer: Salvador Gavarró

Secretari: Jordi Solé

Vocal: Àngel Torrell

 

1999-2000:

President: Ferran Cisa

Vice-president: Antonio Martin

Tresorer: Salvador Gavarró

Secretari: David Lladó

Vocal: Jordi Solé

Vocal: Andreu Ribé

Vocal: Eladio Ruiz

Vocal: Oriol Plantada

 

2000-2007:

President:  

Vice-president:  

Tresorer:  

Secretari:  

Vocal:  

Vocal:  

 

2007-2009:

President: Xavier Triguero 

Vice-president: Jordi Baldrich 

Tresorer: Sergi Ortega 

Secretari: Andreu Ribé

 

 

ABOUT

bottom of page